Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak ineens een flinke portie beslag en vries het in. Zo tover je in een mum van tijd een heerlijke portie champignon-kaaskroketten op tafel!
Benodigdheden
250 g champignons, mengeling
1 teentje look
½ sjalot
¼ bussel krulpeterselie
80 g boter
200 g bloem
½ l melk
100 g gemalen Gruyère kaas
100 g pecorino
een snuif nootmuskaat
¼ citroen, sap
1,5 ei
arachideolie
½ el mosterd
een toefje truffelpasta
een scheutje balsamicoazijn
olijfolie
1 stronkje witloof
een bakje waterkers
100 g paneermeel of fijngemalen panko
peper en zout
Verder nodig
friteuse
rasp
grote schaal
vershoudfolie
Bereiding
Het recept ‘Champignon-kaaskroketten met witloofsalade’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?