Super eenvoudig en een bom vol smaak!
Benodigdheden
6 sint-jakobsmoten
50 g zeekraal
1 teentje look, geperst
300 g butternut
2 el panko of broodkruim
1 el parmezaanse kaas
1/2 tl chilipoeder
Peper en zout
Boter
1 groentenbouillonblokje
Verder nodig
staafmixer
Bereiding
Voor de butternutpuree: Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. De resterende pompoen kan je invriezen voor een ander keertje.
Kook 1/3 pompoen (ongeveer 300 g) in water met een blokje bouillon in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer de pompoen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de zeekraal met een beetje boter en een geperst teentje look gedurende 2 minuten. Kruid met peper (geen zout, het is al zout genoeg). Zet opzij.
Bak de panko, parmezaanse kaas en chili krokant in een pan tot deze goudbruin begint te zien. Zet opzij.
Bak ten slotte de coquilles in een beetje boter gedurende 2 minuten aan elke kant tot deze goudbruin zien.
Dresseer het bord eerst met de butternutpuree, 3 coquilles en wat zeekraal. Werk af met de crunch.
2 personen
Bron: Helen Kookt
Wat vind jij van dit recept?