Een feestelijk voorgerechtje voor kerst, Pasen of een andere gelegenheid.
Benodigdheden
4 plakken bladerdeeg
100 g Romeinse sla of ijsberg
1 bol zachte geitenkaas
4 el bieslook
100 g gerookte zalm
50 g roomkaas
4 takjes dille
4 radijzen
cayennepeper
peper en zout
Verder nodig
taartvormpjes
bakknikkers
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes uit het bladerdeeg ter grootte van individuele taartvormpjes. Leg ze in de vormpjes, leg er bakpapier op en leg bakknikkers op het bakpapier. Bak gedurende 15 minuten.
Maak 4 gelijke eivormige balletjes van de geitenkaas en wentel ze door de gesnipperde bieslook. Laat opstijven in de koelkast.
Mix de helft van de gerookte zalm met de roomkaas, breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Maak eivormige balletjes net zo groot als die met geitenkaas. Snipper de rest van de gerookte zalm heel fijn en rol de zalm-roomkaasballetje erdoor. Laat ook opstijven in de koelkast.
Leg de gesnipperde sla in de bladerdeegtaartjes. Verdeel er de balletjes over, werk af met plakjes radijs en een takje dille.
Tip
Liever light? Vervang de bladerdeegbodem door eentje van havermout. Klop 2 eieren los met 50 g gesmolten kokosolie en 200 g havermout. Kruid met peper, zout en oregano. Verdeel over kleine taartvormpjes en zet 20 minuten in de oven. Maak de vulling volgens het bovenstaande recept.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Wat vind jij van dit recept?