Lekker én een streling voor ‘t oog.
Benodigdheden
1 rol bladerdeeg
200 g gerookte zalm
2 gele paprika’s
1 courgette
200 g feta
50 ml room
1 ei
1 kl gedroogde rozemarijn
1 kl marjolein (gedroogd)
peper en zout
Verder nodig
quichevorm
mandoline
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm en prik wat gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder bakknikkers en -papier en bak het deeg nog 5 minuten verder in de oven.
Snij de courgette met een mandoline in de lengte in fijne plakjes. Halveer de plakjes in de lengte tot je linten hebt van 2 à 2,5 centimeter breed.
Klop het ei luchtig met de room en de gedroogde kruiden. Snij de feta, gerookte zalm en gele paprika’s in fijne plakjes. Leg nu afwisselend de courgettelinten, paprika, zalm en feta in de vorm. Werk naar het midden toe, zoals de vorm van een roos. Werk zo alle groenten, feta en gerookte zalm op.
Giet het eimengsel over de groenten en zet de quiche nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Wat vind jij van dit recept?