Heb je nog wat restjes groenten liggen in de koelkast? Dan is dit recept voor Vietnamese springrolls het perfecte recept om je restjes groenten toch nog goed te kunnen gebruiken én op deze manier wordt er weer geen eten verspild!
Benodigdheden
1 komkommer, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
2 wortelen, in reepjes
sla
500 g grote garnalen, gekookt
300 g fijstvermicelli
10 rijstpapiervellen
Bereiding
Snijd alle groenten in dunne reepjes en zet opzij.
Bereid de rijstvermicelli voor volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal een rijstvel door het warme water en laat overtollig water goed afdruppen.
Leg het rijstvel op je werkblad en strijk het met je handen voorzichtig glad.
Verdeel nu de groenten en de garnalen op het rijstvel en leg ook de rijstvermicelli erop.
Let er wel op dat je ze niet te vol vult, want anders zal het rijstvel snel scheuren.
Breng de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het strak op.
Serveer de springrolls met een saus naar keuze.
10 stuks
Bon: Uit de Keuken van Fatima
Wat vind jij van dit recept?