Een origineel traditioneel recept uit de Italiaanse regio Piemonte, dat ook erg populair is in Argentinië. Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken. Wie het bedacht heeft om kalfsvlees met tonijn te combineren, is Jeroen een raadsel. Maar, het is een sublieme ‘primo piatto’!
Benodigdheden
300 g kalfsvlees
klontje boter
enkele takjes rozemarijn
½ teentje look
2 eieren
1 eierdooier
1 dl slaolie
scheutje lauw water
scheutje witte wijnazijn
2 ansjovisfilets
½ el mosterd
1 el yoghurt
½ el kappertjes
50 g Parmezaanse kaas
½ blikje tonijn op eigen nat
enkele druppels Tabasco
scheutje Engelse saus
½ Romeinse sla
½ sjalot
scheutje rode wijnazijn
enkele blaadjes dragon
1/4 stokbrood
scheutje balsamicoazijn
Bereiding
Het recept ‘Vitello tonnato salade’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?