Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Proef het bittertje in de witloof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.
Benodigdheden
25 g witte amandelen
60 g blanke hazelnoten
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
3-4 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
1 tl rodewijnazijn
1 el panko, Japans grof broodkruim
1 tl gerookt mild paprikapoeder* (pimentón)+ extra om te bestrooien
2 teentjes zwarte knoflook**
4 stronkjes witlof, in de lengte in vieren gesneden
rasp van 1 (bio)sinaasappel
75 g waterkers of jonge bladsla
Bereiding
Het recept ‘Witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot’ is afkomstig van Dosia Brewer.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?